Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Karel Doormanstraat. © MediaTV

Schutter die midden op dag in centrum wapen trekt nog spoorloos

updateMidden op de stoep in het drukke Rotterdamse centrum heeft een man om 14.30 een schot gelost. Waarom hij op de Karel Doormanstraat zijn wapen trok, is nog een mysterie. Getuigen zagen de man wegrennen, maar geen slachtoffer dat er vandoor ging. Maar de politie trof ook geen gewonde aan. De schutter is spoorloos.

Twee vrouwen die aan het winkelen waren, stonden verstijfd na het horen van de knal. Waar anderen dachten dat er een vuurwerkbom afging, zagen zij op afstand een man met het vuurwapen nog in de hand. ,,De rook kwam nog uit de loop’’, vertellen zij. ,,Daarna rende hij weg richting Schouwburgplein, waarbij hij nog even omkeek en toen om de hoek verdween.’’

Knal 

Tijd om weg te duiken hadden de vrouwen niet. ,,Het ging zo snel. We waren te geschrokken om te bewegen.’’ Voor hen leek de knal uit het niets te komen. ,,We hoorden niet eerst geschreeuw of een ruzie ofzo.’’ De politie sprak met vele getuigen, bekijkt camerabeelden en roept iedereen die iets heeft gezien of heeft gefilmd contact op te nemen. Maar de schutter bleef gisteren spoorloos.

Net als andere voorbijgangers zijn deze Rotterdamse vrouwen geschrokken dat midden op de dag, op een plek waar voetgangers, fietsers en auto’s langskomen, een keer is geschoten. Vuurwapengeweld in Rotterdam staat al lang hoog op de agenda. Met het fouilleren van Rotterdammers die bekendstaan als vuurwapengevaarlijk, het uitloven van geld voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens en een speciale stadsmarinier wordt gepoogd de wapens van de straat te halen.

Volledig scherm
De plek waar de huls ligt op de Karel Doormanstraat. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam