Volledig scherm
Sfeerimpressie nieuwe locatie van de scoutingclubs. © RV

Scoutingclubs Vlaardingen: 'Uitgelegd dat pand niet met goud behangen is'

De donkere wolken boven het nieuwbouwplan van Stichting Scouting Vlaardingen zijn goeddeels verdwenen. De stichting is weer in gesprek met de gemeente Vlaardingen om tot een oplossing te komen.

Het plan van de scoutingsverenigingen is duur, waardoor er geen sluitende begroting overlegd kon worden met wethouder Ruud van Harten, die op zijn beurt de geldkraan richting de scouting dichtdraaide.

,,We hebben goed met de gemeente gesproken”, laat Peter Korpel namens de stichting weten. ,,En we hebben een aantal oplossingen besproken, zoals subsidievormen of de exploitatie aanpakken.”

Eerder donderde het nog flink. Nadat de stichting van Korpel zijn boosheid had geuit op het besluit van Van Harten - die volgens de stichting al lang van het gat in de begroting wist - reageerde de wethouder teleurgesteld en sprak van een ‘knakje in het vertrouwen’. Om nu te zeggen dat het een week later koek en ei is, gaat de scouting te ver. ,,Maar we hebben wel wat onduidelijkheid weggenomen. Bijvoorbeeld dat onze gebouwen niet met goud zijn behangen en dat we een sober, maar duurzaam complex willen. Hopelijk komen we er met een volgend college goed uit, al is het wel pijnlijk dat het zo lang heeft geduurd. Dat draaien we niet meer terug.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Schiedam, Maassluis en Vlaardingen? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8811 stemmen