Volledig scherm
Ter illustratie. Een inbreker opent met een pasje of een stuk plastic een voordeur (flipperen). © anp

'Securitybedrijf misbruikt naam agent'

Een wijkagent van de politie-eenheid Rotterdam waarschuwt voor een beveiligingsbedrijf dat zegt uit zijn naam te komen. 'Zeer agressieve verkoop en men wil uw woning in voor advies. Niet doen dus,' aldus Bas Munne op Twitter.

Aanleiding was een melding van een bewoner uit het Oude Westen. De man vond dat het bedrijf hem een gevoel van onveiligheid probeerde aan te praten door de situatie in de wijk veel slechter af te schilderen, met als bedoeling een anti-inbraakpakket te verkopen.

Het bedrijf zelf ontkende tegenover de wijkagent diens naam misbruikt te hebben. Desondanks heeft Munne inmiddels reacties van wijkagenten elders in het land gekregen die zeggen het verhaal herkennen.

Om welk bedrijf het gaat, wil de politie niet zeggen. Eerder bleek al dat beveiligingsbedrijven proberen mee te liften met het inbraakpreventieteam van de gemeente. Kort nadat stadswachten langs de deuren waren gegaan om bewoners te informeren over welke maatregelen zij kunnen nemen, bezochten bedrijven de bewoners nogmaals. ,,De gemeente werkt op generlei wijze samen met deze bedrijven,'' benadrukte een woordvoerder in deze krant.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam