Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Vitkovic werkt aan de Boompjes. Ze houdt van het water en de Erasmusbrug. Extra speciaal vindt ze de Servische en Nederlandse vlaggen die er hangen. © Sanne Donders

‘Servië moet het goed doen op het Songfestival, dat helpt om de wonden te helen’

Songfestival gezichtenHet Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen 41 landen hier samen, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: Sandra Vitkovic uit Servië.

In Servië ligt de lat altijd hoog. Waar je ook bent en wat je ook doet, je doet je best. En de controle houden, daar houden Serviërs ook van. ,,In Nederland zeggen ze: meedoen is belangrijker dan winnen. Nou, wij vinden het wel fijn als we winnen.” Sandra Vitkovic (43) grinnikt. Ze is een trotse vrouw als ze praat over haar geboorteland. Maar ook als ze praat over haar man, kinderen, carrière en leven in Rotterdam. 

  1. ‘Pistepechvogels’ met eerste en enige gipsvlucht weer thuis gebracht: ‘Ik ga met been omhoog Netflix kijken’

    ‘Pistepech­vo­gels’ met eerste en enige gipsvlucht weer thuis gebracht: ‘Ik ga met been omhoog Netflix kijken’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Marco van Noord uit Rotterdam was een van hen. Maandag gleed hij in Saalbach Hinterglemm uit de bocht en hij wist meteen: met zo’n pijnlijke voet is de skivakantie afgelopen. ,,Ik ski al vijf jaar, dus onervaren ben ik niet. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje”, zegt hij nadat hij de vliegtuigtrap af is gehinkt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam