Sevdaliza ontroert miljoenen mensen met haar meeslepende shows, waarin ze zingt als een nachtegaal en zich voortbeweegt als een slang: provocerend en ongrijpbaar tegelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Sevdaliza ontroert miljoenen mensen met haar meeslepende shows, waarin ze zingt als een nachtegaal en zich voortbeweegt als een slang: provocerend en ongrijpbaar tegelijk. © Fabian Brennecke

Sevdaliza is wereldster buiten Nederland: ‘In Rusland en China kan ik nauwelijks over straat’

InterviewMet president Trump aan het roer, komt de Iraans-Nederlandse zangeres Sevdaliza niet zomaar de Verenigde Staten binnen. Uitnodigingen van Madonna en andere popsterren die willen samenwerken, legde de Rotterdamse al naast zich neer. ,,Toch voel ik me geen slachtoffer.”

  1. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
    PREMIUM

    Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

    Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam