Volledig scherm
Moeten er meer vuurwerkvrije zones in Barendrecht komen? © SGP-CU

SGP-CU Barendrecht begint poll over vuurwerkvrije zones

Moet de gemeente Barendrecht meer vuurwerkvrije zones krijgen? Over de vraag is het bestuur van SGP-ChristenUnie een poll begonnen op Facebook en Instagram. Inwoners van Barendrecht kunnen ook reageren op het mailadres: vuurwerk@sgp-barendrecht.nl.

,,SGP-ChristenUnie wil graag in contact komen met Barendrechters om hun mening over vuurwerk te horen’’, stelt de coalitiepartij in een woensdag uitgebrachte verklaring.

Binnen de gemeente Barendrecht wordt gehandhaafd op het te vroeg afsteken van vuurwerk en het bezit en verkoop van illegaal vuurwerk. Rond winkelcentrum Carnisse Veste in Carnisselande is een vuurwerkvrije zone ingesteld. De vraag is of het aantal plekken moet worden uitgebreid.

De partij geeft aan benieuwd te zijn naar de mening en verhalen van de Barendrechters. Ze beklemtoont geen meldpunt te zijn voor de overlast. Met de uitkomsten van de poll en het verloop van oud en nieuw zou er begin 2018 een debat moeten worden gehouden over het vuurwerkbeleid in Barendrecht, aldus SGP-ChristenUnie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam