Volledig scherm
Sanne Van Kerkhof (l) en Yara Van Kerkhof. © EPA

Shorttrackzusjes komen IJsvrij Park Festival openen

De shorttrackzusjes Yara en Sanne van Kerkhof komen volgende week vrijdag het IJsvrij Park Festival in Rotterdam openen. Het is het tweede jaar op rij dat het winterse festijn aan de voet van de Euromast wordt gehouden.  

Winterliefhebbers kunnen tot en met 6 januari dagelijks schaatsen in een omgeving met koek en zopie. In het weekend zijn net als vorig jaar allerlei extra activiteiten. Met muziek, dans, theater én culinair vermaak zoals een winterbarbecue, glühweinproeverij en smaakpark. 

De schaatsbaan, vorig jaar door reisgidsengigant Lonely Planet uitgeroepen tot één van de mooiste van Europa, is dit jaar groter dan vorig jaar. Het festival is zeven dagen in de week geopend. Doordeweeks van 12 tot 19 uur, in de weekeinden en in de kerstvakantie gaan de deuren twee uurtjes eerder open. 

Yara en Sanne van Kerkhof gelden als grote namen binnen hun sport. Yara van Kerkhof won in haar carrière vijfmaal een gouden medaille op de 3000 meter aflossing tijdens de Europese kampioenschappen shorttrack. 

Tijdens de Winterspelen in Pyeongchang  won ze een zilveren medaille op de 500 meter en daarmee werd ze de eerste Nederlandse medaillewinnaar in het vrouwenshorttrack. Sanne van Kerkhof is vier keer Europees Kampioen en won eenmaal de wereldbeker, ook op de 3000 meter aflossing.

Buiten de schaatsbaan kwamen de zusjes in het nieuws door hun ontmoeting met Vladimir Poetin. De Russische president maakte in 2014 tijdens de Winterspelen in Sotsji een rondje door de eetzaal van het olympisch dorp en liep toen op de zussen af om ze een hand te geven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam