Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Slachtoffer kopschoppen heeft rust nodig, bewoners beginnen kaartenactie

De jongen die vrijdag zwaar mishandeld is in de Spijkenisser wijk Waterland heeft rust nodig. Dat zegt Sylvia van Kralingen van de stichting Waterland Spijkenisse. ,,Gun die jongen wat rust, want er is hem en daarmee zijn familie nogal wat overkomen.’’

De jongen werd vrijdag op het Kikkerveen door een groep jongeren aangevallen en in de bossages geschopt en geslagen. Er werd diverse keren tegen zijn hoofd geschopt. Het filmpje zorgde voor een lawine van verontwaardigde reacties op sociale media.

Het slachtoffer, dat Tommy heet, is in het ziekenhuis behandeld en zit nu thuis. Over de aard van zijn verwondingen wordt niets bekend gemaakt. Twee jongens van 14 en 16 jaar hebben zich zelf bij de politie gemeld als daders. De politie heeft ook de namen van de andere jongeren die de jongen ook mishandelden.

Op sociale media wordt schande gesproken over de kopschoppers. Verscheidene internetters hebben de namen en links naar sociale media-profielen van de mogelijke daders geplaatst.

Kaartenactie

Inmiddels is de stichting Waterland een kaartenactie begonnen voor Tommy. ,,We kregen zo veel vragen of mensen iets voor hem konden doen, dat we verzoeken een kaartje aan ons te sturen. Wij brengen ze dan bij hem’’, zegt Kats.

Ook een kaartje sturen naar Tommy? Dan kan via het volgende adres:

Stichting Waterland Spijkenisse
T.a.v. Tommy
Vlinderveen 515
3205EG Spijkenisse

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam