Volledig scherm
De poster met de foto van een van de daders. © Privéfoto

Slachtoffer overval in tegenaanval

Marco (47) uit Rotterdam werd 3 april in zijn woning beroofd van gouden sieraden. Hij is een eigen 'Opsporing Verzocht' begonnen om de daders te pakken te krijgen.

Quote

Of die zet met de foto nou wel zo verstandig is, wagen we te betwijfelen

Politiewoordvoerder

Wie niet horen wil, moet maar voelen, vindt Marco, die omwille van zijn veiligheid anoniem wil blijven. Hij bood de dieven de kans het gestolen goud terug te bezorgen, maar daar reageerden ze niet op. Dus vindt hij het gerechtvaardigd de foto van één van de twee in de openbaarheid te brengen.

De jongens hadden gereageerd op Marco's Marktplaats-advertentie waarmee hij de sieraden te koop had gezet. Marco ontving de overvallers in zijn woning in het Kleiwegkwartier. Doordat het duo zich nogal eigenaardig gedroeg, bekroop hem het gevoel 'dat het niet helemaal klopte'. ,,Ik heb daarom toen stiekem met mijn mobiel van een van de twee een foto gemaakt.''

Dat was de jongeman - ,,ik schat hen tussen de 16 en 18 jaar'' - die de sieraden van tafel griste en ervandoor ging. Marco gaf de ander nog wel een paar klappen. ,,Maar in de worsteling wist ook hij weg te te komen,'' baalt Marco nog stevig.

Diezelfde dag nog had hij weer telefonisch contact met de daders. ,,Sieraden terug of ik verspreid je foto.'' Er werd niet gereageerd en dus ging de foto op Facebook en op de posters die in Schiebroek door Marco zijn opgehangen.

De politie zegt de reactie van Marco te begrijpen. ,,Maar of die zet met de foto nou wel zo verstandig is, wagen we te betwijfelen'', reageert een woordvoerder.