Volledig scherm
Politie doet onderzoek aan de Dynamostraat. © MediaTV

Slachtoffer schietpartij Dynamostraat in Rotterdam overleden

UpdateDe politie heeft vanmiddag twee verdachten aangehouden na een dodelijke schietpartij in Rotterdam-Zuid. Het slachtoffer, een 24-jarige Rotterdammer en vader van twee jonge kinderen, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volledig scherm
Het slachtoffer werd voor de parkeerplaats van de eerste hulp bij het Ikazia Ziekenhuis uit de auto gegooid. © AD

Het schietincident vond plaats in de Dynamostraat, op een parkeerplaats bij een gebouw van Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond. Volgens getuigen werd het neergeschoten slachtoffer door twee mannen in een auto gelegd en naar het ziekenhuis gebracht. Dat ging niet bepaald zachtzinnig: bij de slagbomen van het Ikazia Ziekenhuis werd hij uit de auto gegooid en aan zijn lot overgelaten. 

De twee inzittenden van de auto gingen er vandoor, maar werden niet lang daarna aangehouden in de omgeving van het ziekenhuis. De politie onderzoekt hun betrokkenheid.

Over de toedracht van het dodelijke schietincident is nog niets bekend. Vanavond is nog onderzoek gedaan in een woning aan de Motorstraat, waarvan de achtertuin grenst aan de Dynamostraat. Het slachtoffer woonde elders in Rotterdam-Zuid.

Bekenden van de Rotterdammer plaatsten in de loop van de avond rouwberichten op sociale media. 'Te vroeg om te gaan', schrijft een van zijn vrienden op Facebook.

Het is de zesde keer dit jaar dat iemand door geweld om het leven is gekomen. 

Volledig scherm
Onderzoek aan de Motorstraat. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (20%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (11%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (69%)
1461 stemmen