Slachtoffer schietpartij meerdere keren geraakt, drie mannen aangehouden

UPDATE & VIDEODe politie heeft vanavond drie mannen aangehouden voor een schietpartij aan de Dadeltuin in Rotterdam-IJsselmonde. Daarbij werd een persoon meerdere keren geraakt. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie kreeg aan het begin van de avond meerdere meldingen over een schietpartij op de parkeerplaats bij een flat. Een korte zoektocht leidde de politie naar het nabijgelegen Prinsenplein, waar de donkerkleurige auto stond die getuigen kort na het incident zagen wegrijden. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Agenten doen onderzoek op de plek des onheils.
Volledig scherm
Agenten doen onderzoek op de plek des onheils. © Media TV

De agenten arresteerden de drie inzittenden volgens de zogenaamde Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV). Dat is een werkwijze die door de politie in Nederland wordt ingezet als zij te maken krijgt met personen die een vuurwapen bij zich dragen. De verdachten worden dan met een gericht en geladen pistool aangehouden.

IJsselmonde was het afgelopen najaar geregeld in het nieuws vanwege conflicten tussen rivaliserende jeugdbendes. De laatste maanden is het relatief rustig in de zuidelijke stadswijk.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam