Cece Dao strijdt nog steeds voor andere maatregelen tegen de man die haar belaagd zou hebben. Ze protesteerde voor de collegezaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Cece Dao strijdt nog steeds voor andere maatregelen tegen de man die haar belaagd zou hebben. Ze protesteerde voor de collegezaal. © Privéfoto

Slachtoffer seksueel geweld protesteert: ‘Hij moet geschorst worden’

De 21-jarige studente Cece Dao heeft een stille protestactie gevoerd in de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij wil hiermee een statement maken en ervoor zorgen dat de medestudent die haar seksueel belaagd zou hebben, wordt geschorst. Eind maart trof de universiteit al maatregelen en werd het rooster van de twee aangepast, zodat ze niet langer samen college hoeven te volgen. 

Vier uur lang zat ze in de hal. Met een deken om zich heen gewikkeld. Op de deken in stoffen rode letters she's sleeping, refererend naar de nacht dat het seksuele geweld plaatsvond. ,,Op de universiteit vroegen ze me wat ik droeg toen ik belaagd werd. Ik vind dat totaal niet relevant. Consent (wederzijdse instemming, red.) is het enige dat telt.’’ De letters op de deken zijn gemaakt van het shirt dat ze die bewuste nacht droeg.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam