Het vervangen van de vier liften op NS-station Rotterdam Lombardijen gaat zes maanden duren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vervangen van de vier liften op NS-station Rotterdam Lombardijen gaat zes maanden duren. © Frank de Roo

Slecht ter been? Zorg dan maar dat je niet op dit station terecht komt

Het zal je maar overkomen. Ben je net met veel moeite met je rollator, kinderwagen of rolstoel uit de trein geklauterd, is de lift op het perron buiten dienst. De trap af is geen optie. Help, wat nu? Er zit maar één ding op: de volgende trein pakken. Weer met veel moeite instappen en dan maar naar het eerstvolgende treinstation waar de lift wel werkt.

7 reacties

 • Marko Berg

  1 jaar geleden
  Metro station maashaven liggen ook regelmatig uit en het laats waren de deuren kapot op de tramperrons van station whileminaplein en kon je helemaal het station niet in en moest je oversteken naar de grote ingang bij het gerechtsgebouw
 • Danielle Ruhulessin

  1 jaar geleden
  Ik heb meegemaakt dat de roltrap én lift buiten werking was op station Churchillplein. Sta je dan met je kinderwagen. Maar de redding was nabij, 3 stuks RET-ers kwamen mijn kant op. Op mijn vraag of ze mij konden helpen kreeg ik een negatief antwoord, want daar waren ze niet voor aangenomen. Sta je dan. Toevallig kwam er een soort zwerver langs, die mij zijn hulp aanbood. Ik was zo blij dat ik de vriendelijke man geld voor een bak koffie gegeven heb
 • Vessem

  1 jaar geleden
  Het is een slimme actie van ProRail om in één klap vier liften te renoveren, anders zit je twee jaar lang in onzekerheid. Daarnaast is op ieder station (metro of trein) de kans aanwezig dat een lift in de storing valt, dan moet je ook een manier vinden om het station te verlaten of te betreden. Mocht je de kans op een storing of werkzaamheden aan een lift willen verkleinen, dan zou je kunnen overwegen om alles dubbel uit te voeren, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.
 • Marja Kooijman

  1 jaar geleden
  Station Schiedam, ook een drama…… vaak kapotte liften, geen personeel. ‘Zoek het lekker uit reiziger’.
 • P.J. Janssen

  1 jaar geleden
  Afgelopen maandag was het weer raak op metrostation Eendrachtsplein.... Vanuit buiten wel de lift in, maar eenmaal beneden gaan de deuren niet open. Sta je dan met je rolstoel of scootmobiel. En niet voor het eerst. Dan maar doorrollen naar Beurs in de hoop dat daar alles wel werkt. Onderhoud en reparaties worden nergens aangegeven of vermeld, dus hoezo kan ik een alternatief plannen?? RET word eens wakker!!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam