Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Slowaak die per abuis naar Rotterdam reisde, vanavond alsnog naar Rotherham

De Slowaak die per abuis in Rotterdam terecht kwam in plaats van Rotherham doet een tweede poging om naar zijn moeder in Engeland te reizen. Vanavond nog vertrekt hij met de bus richting de plaats, waarvan de naam maar twee letters verschilt met Rotterdam.

De stichting Barka heeft de verdwaalde man onder haar hoede genomen en een buskaartje naar Londen gekocht. ,,We geven hem voor de lange reis ook boodschappen mee’’, vertelt een woordvoerder.

De Oost-Europeaan, die Engels noch Nederlands spreekt, meldde zich wanhopig bij de politie. Hij had in Slowakije een kaartje gekocht naar Rotterdam, een stad wier naam slechts twee letters verschilt met zijn gewenste bestemming Rotherham.

Stichting Barka

Hij had geen geld meer op zak. Daarom regelde de politie noodopvang voor hem en schakelde de stichting Barka in, een club die zich ontfermt over dakloze Oost-Europeanen in onder meer Rotterdam. Meestal helpen zij de daklozen met een terugkeer naar eigen land.

De Slowaak gaat naar zijn moeder in Engeland. ,,Daar heeft hij eerder ook gewerkt.’’ Omdat de medewerkers van de stichting Barka Pools spreken, konden zij wel met de verdwaalde reiziger spreken. ,,Het zijn beide Slavische talen. Dus we komen er goed uit.’’ De stichting heeft een kaartje voor een bus van Eurolines gekocht naar Londen. Ook krijgt de man een beetje geld mee om daarna op eigen gelegenheid verder te reizen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (41%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
5088 stemmen