Volledig scherm
Vorig jaar kwamen zo’n honderd vrouwen samen tijdens de Slutwalk om een halt toe te roepen aan seksueel geweld en ‘victim blaming’. © Sanne Donders

Slutwalk keert terug naar Rotterdam om halt toe te roepen aan seksueel geweld

De internationale Slutwalk wordt op 8 maart door Rotterdam gelopen. De protestmars - waar voornamelijk vrouwen aan deelnemen - wordt georganiseerd om een einde te maken aan seksueel geweld en victim blaming.

Vorig jaar werd de Slutwalk voor het eerst in Rotterdam gelopen. Op een regenachtige dag verzamelden zich zo’n honderd vrouwen voor Rotterdam Centraal om een ronde te maken door de stad en te eindigen op het Stadhuisplein. De boodschap van de vrouwen is duidelijk. Seksueel geweld moet stoppen en het is niet de schuld van de vrouw als ze wordt nageroepen op straat. 

De protestmars wordt door Kontra georganiseerd op Internationale Vrouwendag. De organisatie hoopt dat net als vorig jaar veel mensen hun support komen tonen. 

  1. Imanuelle Grives werd betrapt door verhuurster Airbnb ‘die overal wit poeder en pillen zag’

    Imanuelle Grives werd betrapt door verhuur­ster Airbnb ‘die overal wit poeder en pillen zag’

    De voor drugshandel veroordeelde actrice Imanuelle Grives werd opgepakt op Tomorrowland omdat ze is betrapt door de verhuurster van het huis waar ze bivakkeerde. Dat claimt de 34-jarige actrice in een interview met de Volkskrant. ‘Die vrouw was door mijn spullen gegaan, had daar drugs gezien en gedacht: dit zijn vast dealers', aldus Grives. Uit de verklaring die justitie voorlas tijdens de rechtszaak, bleek dat de verhuurster ‘open en bloot bergjes wit poeder en pillen zag, plus envelopjes en bladen met bedragen'.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam