Volledig scherm
PREMIUM
Joana Cavaco en haar vriendin Zuza Nazaruk (l) organiseren de eerst SlutWalk in Rotterdam. © Frank de Roo

SlutWalk komt naar Rotterdam: een mars tegen seksueel geweld

De internationale beweging SlutWalk komt naar Rotterdam. De protestmars wordt gelopen door voornamelijk vrouwen. Zij roepen op om een einde te maken aan seksueel geweld en de vaak daaropvolgende victim blaming. De walk is op 9 maart, de dag na vrouwendag. ,,Het is een probleem: ik voel me vaak onveilig als ik hier over straat loop‘’, zegt de organisator.

De beweging ontstond in de Canadese stad Toronto, waar een politieofficier over criminaliteitspreventie sprak en zei: ‘Ik weet dat ik dit niet zou moeten zeggen, maar vrouwen moeten zich niet als sletten kleden als ze niet belaagd willen worden.’ De aanjagers van de SlutWalk wilden het woord slet een nieuwe betekenis geven, namelijk een vrouw die de controle heeft over haar eigen seksualiteit.

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam