Volledig scherm
De Witte de Withstraat. © AD

Snel antiterreurpalen Meent en Witte de With

De Meent en de Witte de Withstraat gaan vanaf 7 januari op de schop om plek te maken voor de voorgenomen antiterreurmaatregelen. Het gaat om verzwaarde en in de grond verankerde paaltjes, zitbanken, boombakken, fietsbeugels en terrashekken. Allemaal bedoeld om te voorkomen dat auto’s inrijden op publiek.

De gebiedscommissie wilde dat het werk zou worden uitgesteld, om te onderzoeken hoe de ‘toegankelijkheid, veiligheid en het open karakter’ van de Witte de Withstraat zouden kunnen worden behouden. Daar voelt de gemeente niks voor. ‘Het is een weloverwogen besluit, dat noodzakelijk wordt geacht in het belang van de veiligheid van bewoners en bezoekers van de straten’.

De twee straten behoren tot de ‘kwetsbare openbare locaties’ in de stad, hebben de burgemeester en de politie al in 2017 geconstateerd. ,,Het zijn in het oog springende locaties waar veel internationaal publiek op straat bijeenkomt. Deze straten hebben veel horecagelegenheden met terrassen die direct aan de openbare weg grenzen. Hierdoor zijn ze kwetsbaar wanneer er veel publiek aanwezig is,’’ schrijft de gemeente over het besluit.

De Meent en de Witte de Withstraat zijn niet de enige plekken in de stad waar zichtbare veiligheidsmaatregelen komen. Ook rond het Centraal Station zijn de afgelopen maanden al dikke palen ingegraven. De twee straten moet voor het terrasseizoen 1 april begint klaar zijn. Op de Witte de Withstraat wordt vanaf de Eendrachtsweg naar de Schiedamse Vest gewerkt, op de Meent vanaf de Coolsingel.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5360 stemmen