Volledig scherm
© anp

Snelheidsduivels zijn rijbewijs kwijt na 100 km per uur te hard rijden

Twee automobilisten hebben gisteren hun rijbewijs ingeleverd na het overtreden van de snelheidslimiet met 100 km per uur. Op de Matlingeweg in Rotterdam Spaanse Polder, waar maximaal 50 km per uur gereden mag worden, reden de bestuurders 157 en 134 km per uur. 

,,Levensgevaarlijk en onacceptabel", noemt de politie het. Twee andere bestuurders, die pas net hun rijbewijs hadden, mochten ook hun roze pasje weer inleveren. Zij vielen door de mand bij een alcoholcontrole bij de Erasmusbrug. Ze bliezen 430 en 380 ugl terwijl voor een beginnend bestuurder maximaal 88 ugl is toegestaan.  

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam