Op de vluchtstrook van de A13 werd afgelopen zaterdag Eliz Inal geboren. Van Rijkswaterstaat kreeg zij vanmiddag haar eigen hectometerpaal.
Volledig scherm
Op de vluchtstrook van de A13 werd afgelopen zaterdag Eliz Inal geboren. Van Rijkswaterstaat kreeg zij vanmiddag haar eigen hectometerpaal. © John van der Tol

Snelwegbaby krijgt eigen hectometerpaal

'Snelwegbaby' Eliz heeft vandaag een speciaal kraamcadeau gekregen. Rijkswaterstaat gaf de baby haar eigen hectometerpaal, met een persoonlijke boodschap van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Op de vluchtstrook van de A13 werd afgelopen zaterdag Eliz Inal geboren, met haar drie zusjes op de achterbank als getuige. Bij hectometerpaal Re 18.2 in Rotterdam-Overschie gebeurde het. ,,Mijn vrouw riep dat de baby écht kwam en dat ik direct moest stoppen. Toen we stil stonden, zag ik het hoofdje al’’, vertelde vader Soner. ,,Toen ik zei 'persen' floepte ze er zo uit.''

Toen de weeën snel achterelkaar volgde, had Soner in paniek 112 gebeld. Maar alle hulptroepen kwamen te laat. Toen hij na de noodstop op de vluchtstrook het hoofdje zag, besefte Soner dat hij en zijn vrouw het samen moesten doen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam