De testen zijn zo uit de muur te halen.
Volledig scherm
De testen zijn zo uit de muur te halen. © AD

Soa-test trek je vanaf nu gewoon uit de muur

Anoniem en snel een soa-test halen. Het kan vanaf nu bij apotheek Rijken in Rotterdam-Zuid. 24 uur per dag kan je hier terecht voor een soa-test die je zo uit de muur kan trekken.

Zorgen om chlamydia of gonroroe? Met een paar drukken op de automaat aan de buitenkant van apotheek Rijken aan de Spinozaweg in Rotterdam-Zuid weet je meer. Geen ongemakkelijke vragenlijsten bij de GGD of de huisarts. Je hoeft alleen de test maar te halen om die vervolgens zelf thuis af te nemen. De automaat werkt 24 uur per dag en is volledig anoniem. Er kan alleen met pinpas betaald worden. Op het afschrift staat enkel de naam van de apotheek. Er zijn zes testen te halen die zelf thuis gedaan kunnen worden. Er is zelfs een HIV-zelfafname labtest voor 32 euro.

Bij twijfels over welke soa-test nodig is, is er ook een soa-testwijzer. Medewerkers van de apotheek kunnen namelijk geen advies geven. Na het doen van de test kan het pakketje weer worden afgegeven bij laboratorium Star Mdc aan de Vlambloem 21 in Rotterdam. Als de test op werkdagen voor 12.00 uur wordt ingeleverd, is de uitslag er de volgende dag.

Deze service van Soapoli-online wordt op een paar andere plekken in het land ook geboden, zoals in Amsterdam, Den Haag en Tilburg. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam