Volledig scherm
© ANP

'Sollicitatieprocedure Rotterdam The Hague Airport per direct afbreken'

De sollicitatieprocedure voor de functie van bewonersvertegenwoordiger voor de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Rotterdam The Hague Airport (CRO), verbaast het SOBO enorm. Het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties stelt dat de procedure moet worden stopgezet.

John Witjes en zijn plaatsvervanger Henk Lamphen vertegenwoordigden de afgelopen vier jaar de Schiedamse burgers tijdens de overleggen van de CRO - de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Zij werden in 2014 voorgedragen door het SOBO, maar hun termijn verloopt op 12 juni.

Wat het SOBO betreft gaan Witjes en Lamphen door met hun werk. Het Schiedamse stadsbestuur ziet dat echter anders en heeft een sollicitatieprocedure geopend. ,,Een mededeling die ons zeer verbaast'', stelt voorzitter Yorick Haan in een brief aan college en raad.

,,Beiden hebben in hun eerste termijn op bijzonder adequate manier invulling gegeven aan hun rol in de CRO. Zij voldoen aan alle eisen die de gemeente nu stelt aan sollicitanten voor die functie. Het SOBO ziet dan ook geen enkele aanleiding om de herbenoeming, zoals eind vorig jaar besproken, niet door te laten gaan.''

'Geen afstemming'

De nieuwe werkwijze zou zijn afgestemd met het SOBO. ,,Maar er is geen sprake van afstemming, slechts van mededelingen achteraf'', aldus Haan in zijn schrijven. Het SOBO dringt er bij het college op aan de sollicitatieprocedure af te breken en te herbenoemen.

Witjes laat desgevraagd weten 'uitermate vereerd te zijn met de steun die is uitgesproken'. ,,Maar ik ga me verder niet met de actie van het SOBO bemoeien. Henk en ik gaan ons richten op onze kandidatuur, want we willen graag verder.''

Lansingerland en Rotterdam hebben ook bewonersvertegenwoordigers. In beide steden zijn die vier jaar geleden gekozen via een sollicitatieprocedure. Diezelfde personen zijn nu weer herbenoemd. ,,Dat mag één keer'', aldus een woordvoerster.

,,In Schiedam willen we ook een open en transparante procedure'', stelt een woordvoerder van de gemeente Schiedam. ,,We willen dus niet van Witjes en Lamphen af. De kans is groot dat zij het weer worden, maar we willen ook andere mensen de gelegenheid geven te reageren'', legt de zegsman uit.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
9084 stemmen