Sietse Bakker (links, executive producer van het Songfestival) en Vincent Van Hecke van de Koninklijke Nederlandse Munt bij de presentatie van de speciale Eurovisie Songfestival munt.
Volledig scherm
Sietse Bakker (links, executive producer van het Songfestival) en Vincent Van Hecke van de Koninklijke Nederlandse Munt bij de presentatie van de speciale Eurovisie Songfestival munt. © ANP Kippa

Songfestival of niet, de peperdure munt (5.000 euro!) ter ere van het liedjesfestijn is uitverkocht

Het Eurovisie Songfestival mag dan niet doorgaan, de tien gouden munten ter gelegenheid van het afgeblazen liedjesfestijn in Rotterdam Ahoy zijn uitverkocht. Met de prijs van 5.000 euro per stuk zijn waren ze niet echt goedkoop te noemen. De zilveren munten zijn nog wel te koop.

De Koninklijke Nederlandse Munt lanceerde de bijzondere dukaten begin maart. Juan Sanchez-Castano ontwierp de munt, waarvan het reliëf op de munt verbeeldt hoe water op muziek vibreert. Eric ‘15 miljoen mensen’ van Tijn heeft hiervoor de winnende tracks van de 64 voorgaande edities van het songfestival in één onherkenbare mix samengebracht. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De peperdure munt.
Volledig scherm
De peperdure munt. © KNM

De gouden munt met een diameter van 38,77 millimeter weegt 2 ounce, oftewel 62,2 gram. Wie de munt twee maanden terug bij de introductie heeft besteld, kan wel eens een slimme investering hebben gedaan. Sinds de uitbraak van de corona-crisis is de prijs van goud enorm gestegen: alleen de waarde van het goud in de munt bedraagt op dit moment al bijna 3.400 euro. Veel beleggers stappen in goud als de waarde van aandelen kelderen. 

De zilveren munten, waarvan er 3.000 zijn geslagen, zijn nog wel te koop: voor 119,50 euro per stuk. Wie ook dat aan de prijzige kant vindt, kan nog een minimuntje kopen á 12,50 euro per stuk.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam