Volledig scherm
Sparta-speler Lars Veldwijk en Norichio Nieveld van FC Oss in gevecht om de bal. © Pro Shots

Sparta verspeelt twee punten in Oss

Sparta is tegen TOP Oss niet verder gekomen dan een gelijkspel. De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion eindigde zoals die begon: 0-0. Daarmee verspelen de Rotterdammers dure punten in de strijd om de bovenste plaatsen.

Voor de wedstrijd TOP Oss – Sparta werd op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het spoordrama dat zich een dag eerder had voltrokken in de Brabantse stad. Supporters van beide kampen, van wie velen in het zwart gekleed, lieten ballonnen opgaan. En via diverse spandoeken toonden zij aan mee te leven met de nabestaanden van de tragedie.

Dat het eerbetoon de voetballers raakte, bleek direct na het eerste fluitsignaal. In de eerste helft gebeurde zo goed als niets. TOP Oss en Sparta, beide spelend in een 5-3-2-systeem, kwamen amper gevaarlijk voor het vijandelijke doel. De enige keer dat een actie enige opwinding opleverde was toen aanvaller Bryan Smeets van de Brabanders kort voor rust een bal net naast het doel van de Rotterdamse keeper Roy Kortsmit mikte.

Openingstreffer

Het was dé kans op de openingstreffer voor de Brabanders, die het minst slecht waren vanavond. En die, wanneer Smeets ook zijn tweede grote kans niet onbenut had gelaten in de tweede helft, zomaar een ruime voorsprong hadden kunnen nemen tegen een van de titelfavorieten in de eerste divisie.

Dat gebeurde niet. Daardoor hield Sparta hoop. Met Halil Dervisoglu in de ploeg voor de teleurstellende Lars Veldwijk gingen de Rotterdammers op het Brabantse kunstgrasveld in de slotfase op jacht naar een overwinning in het Frans Heesen Stadion. Het dichtstbij kwam Mohamed Rayhi. Zijn vrije trap werd ruim tien minuten voor tijd knap gekeerd door TOP Oss-doelman Nick Olij. Even later trad diezelfde doelman knap op bij een inzet van Royston Drenthe. Aan de stand veranderde niets meer. Komende week treft Sparta in eigen huis FC Dordrecht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4208 stemmen