Volledig scherm
Sparta aast op vernieuwing van het Kasteel. © ANP

Sparta wil een groter stadion

Ondanks de degradatie naar de eerste divisie zet voetbalclub Sparta de plannen door om het stadion in Spangen te vergroten. De capaciteit moet groeien van 10.500 naar 12.000 tot 13.000 plaatsen.

De bouwplannen, van de hand van Knevel Architecten, worden aanstaande woensdag besproken in de gemeentelijke welstandscommissie. Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta, laat weten dat een 'upgrading' van het Kasteel nog altijd broodnodig is.

,,Deze plannen stammen uit september 2016. De faciliteiten voor supporters en sponsors willen we verbeteren en uitbreiden. Het stadion is 19 jaar oud en niet meer van deze tijd.''

Dat Sparta nu in de Keuken Kampioen Divisie voetbalt, maakt de noodzaak niet minder groot. ,,In de eredivisie was elke thuiswedstrijd uitverkocht. Nu spelen we nog steeds de helft van onze thuiswedstrijden in een vol stadion. Andere wedstrijden hebben een bezettingsgraad van 85 tot 90 procent. Nee verkopen is iets wat je als voetbalclub niet wilt.''

Laros kan nog niet zeggen wanneer de verbouwing is afgerond. Volgende zomer lijkt hem in ieder geval niet haalbaar. ,,Dat is iets te vroeg. Maar we willen het zo snel mogelijk gedaan krijgen.'' Het hangt ook af van de financiering, die nog niet rond is. Na de degradatie zijn bovendien nogal wat sponsors afgehaakt. Hoeveel de verbouwing kost, wil Laros niet kwijt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
9188 stemmen