Volledig scherm
Een Sparta-supporter verloor zaterdagavond de balans bij duw- en trekwerk met de stewards op het Kasteel en viel in de gracht. © VKsports

Sparta wil val van fan in gracht Het Kasteel verder onderzoeken

Sparta zal de val van een supporter van de eerste ring van het Kasteel na de verloren wedstrijd tegen De Graafschap onderzoeken. De directie van Sparta Rotterdam heeft de supporter inmiddels in het ziekenhuis bezocht en heeft zijn zorg uitgesproken.

De supporter is gisteren door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan zijn been. Zowel de directie als de supporter betreuren zowel de sportieve uitslag van de avond als het incident en hebben afgesproken contact met elkaar te houden in de komende periode. ,,Sparta zal het incident in de komende periode uiteraard verder onderzoeken en met de betreffende partijen bespreken’’, aldus een verklaring op website. 

Val in de gracht

Na afloop van de wedstrijd Sparta Rotterdam – De Graafschap vond er op de hoofdtribune van het Sparta Stadion een incident plaats. De bezoekende ploeg scoorde in de blessuretijd met een penalty de winnende goal in de strijd om een plek in de eredivisie. Dit kwam hard aan bij de Sparta-fans.

Enkele supporters wilden verhaal halen bij aanhangers van De Graafschap. Hierbij hebben stewards van Sparta en De Graafschap samen met politie geprobeerd beide groepen uit elkaar te houden. In het duw- en trekwerk dat ontstond raakte één supporter van Sparta uit balans en maakte een val. De politie stelde zaterdagavond van een ongeluk uit te gaan. Sparta Rotterdam wenst de supporter een spoedig herstel toe.

Verder kwam de Mobiele Eenheid kwam buiten het Kasteel in het Rotterdamse Spangen in actie om de supportersgroepen van Sparta en De Graafschap uit elkaar te houden. De politie spreekt over een ‘grimmige sfeer’ waarbij enkele klappen werden uitgedeeld waarna de rust weerkeerde.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6144 stemmen