Volledig scherm
PREMIUM
Speelgoedwinkel Carrabas aan de Jonker Fransstraat heeft geen last van de problemen die Intertoys de das om heeft gedaan. Voor Elin (2,5) brengt de winkel met veel plezier een bezoek. © Frank de Roo

Speciaalzaak vs speelgoedgigant: ‘Hier koop je iets bijzonders’

De speelgoedwinkel is failliet, leve de speelgoedwinkel. Waar de een het niet redt, zoals Intertoys, blijft de speciaalzaak zoals Carrabas in Rotterdam fier overeind. ‘Hier koop je iets bijzonders’. 

De 2,5 jaar oude Elin is niet te houden: poppen! Totdat ze de uitgestalde houten knikkerbaan ontdekt. Die heeft ze thuis ook, maar deze is nog veel, veel groter. Knikker boven in het gaatje en daar gaat-ie! Pling-plong-roets-tik-tak-tingeling! Ze kraait het uit van plezier.

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam