Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Speler Haagse club na vechtpartij Deltasport: ‘Er werd met bier en stoelen naar ons gegooid’

UPDATEHet had een mooie zaterdagavond voor voetbalvereniging Deltasport uit Vlaardingen moeten worden. Eerst een bekerwedstrijd om vijf uur en daarna de feestelijke opening van het hernieuwde clubhuis dat enkele maanden geleden tot de grond toe afbrandde. Het liep allemaal anders.

De voetbalwedstrijd van thuisclub Deltasport tegen HMSH uit Den Haag haalde niet eens het rustsignaal. De scheidsrechter besloot na een klein halfuur, bij een 0-0 stand, het bekerduel definitief te staken vanwege een massale vechtpartij.

Het ging in sportpark Broekpolder aan de Watersportweg los nadat op een speler van tweedeklasser Deltasport een overtreding was gemaakt. De twee betrokken spelers raakten met elkaar in de clinch waarna een opstootje ontstond. Toen dat niet te sussen leek, stormden de reservespelers van Deltasport vanuit de dug out het veld in en werd er flink geslagen. Daarop renden ook de reserves van HMSH (tweede klasse zondag) het veld in en ontstond een massale vechtpartij waarbij rake klappen vielen.

Een ooggetuige meldt dat ook toeschouwers zich ermee gingen bemoeien en dat zelfs enkele vechtersbazen over de reclameborden werden geslagen. Voor de scheidsrechter zat er niets anders op de wedstrijd te staken.

De politie kwam met meerdere wagens naar het sportcomplex. Onduidelijk is of er gewonden zijn gevallen en of aan houdingen zijn verricht. Duidelijk is wel dat de tegenstanders onder begeleiding het complex moesten verlaten.

Zelfverdediging

HMSH-speler Mehmet Tunc laat weten aan deze krant dat de spelers en supporters van Deltasport de aanval kozen. ,,Er werd met bier en stoelen naar ons gegooid. Uit zelfverdediging moesten we onszelf opsluiten in de kleedkamer tot de politie kwam." 

Trainer Ton Pattinama van Deltasport reageert hierop dat het oorspronkelijke ‘opstootje’ pas escaleerde toen de supporters van HMSH het veld op kwamen rennen. Volgens de trainer ontstond de vechtpartij nadat HMSH een vrije trap kreeg. ,,Wij wilden hen gewoon de vrije trap laten nemen, maar ineens kwam er een speler aanlopen en hij gaf een speler van Delta een klap in zijn nek.” Vervolgens verzamelden spelers van beide clubs zich rond het akkefietje en werd er geduwd en getrokken. ,,Ik probeerde de boel te sussen, maar ineens kwamen de supporters van Den Haag het veld op rennen. Onze spelers die op de bank zaten bleven toen natuurlijk ook niet zitten." 

De trainer vertelt dat er inderdaad met stoelen werd gegooid, maar alleen door de supporters van HMSH. ,,Ze stonden ook met stenen in de hand." De trainer gaat morgen aangifte doen tegen de Haagse club.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7972 stemmen