Volledig scherm
De koelwagen wordt onderzocht. © MediaTV

Speurhond slaat aan op koelwagen: vijftien vreemdelingen aangetroffen

De marechaussee heeft vanmiddag vijftien vreemdelingen gevonden in een koelwagen die op weg was naar Engeland. In Hoek van Holland sloeg een speurhond aan op het voertuig. De 41-jarige chauffeur uit Roemenië is aangehouden voor mensensmokkel.

Een woordvoerder van de marechaussee vertelt dat er op dit moment onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van de vreemdelingen. Vermoedelijk zijn ze Vietnamees. De koelwagen stond overigens niet aan.

Omdat één van de gevonden personen zich niet lekker voelde, werd uit voorzorg nog een ambulance opgeroepen.

Roemeense chauffeurs

Het is zeker niet de eerste keer dat een Roemeense chauffeur wordt aangehouden voor mensensmokkel. Afgelopen zaterdag nog werd een 53-jarige man uit dat land opgepakt voor het smokkelen van veertien mannen, onder wie één minderjarige. Eerder deze maand werden een 38-jarige en een 48-jarige landgenoot gesnapt met respectievelijk 34 en 21 vreemdelingen aan boord. En in september van vorig jaar liep een 43-jarige Roemeen tegen de lamp met achttien twintigers in zijn koelcontainer.

Hoek van Holland

In Hoek van Holland proberen vreemdelingen vaker de oversteek te maken naar Engeland. Vaak wordt de chauffeur aangehouden wegens mensensmokkel en gaan de gevonden personen het vreemdelingentraject in. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3520 stemmen