Volledig scherm
Waylon tijdens een optreden op Paaspop. © ANP

SpijkenisseFestival strikt Waylon, Ali B. en Nielson

Het SpijkenisseFestival heeft Waylon, Ali B. en Nielson als grote namen geboekt. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekendgemaakt. Gehoopt wordt dat het trio in het laatste weekend van augustus goed is voor zo’n 15.000 bezoekers. Zij mogen gratis komen kijken.

De 25ste editie van het festival op het marktplein in het stadscentrum van Spijkenisse trapt op vrijdagavond 25 augustus af met de dj-avond Local Heroes. Hierop zijn Spijkenisses eigen Vato Gonzalez met Mc Tjen, en Afro Bros, die met Ronnie Flex het nummer Energy maakte, de bekende namen.

Waylon moet op de zaterdagavond de grote trekker worden en Ali B. en Nielson staan op zondagmiddag geprogrammeerd. ,,We rekenen dan op een volle bak’’, zegt programmsamensteller Cyriel Pluimakers. Erom heen zijn ook optredens van eigen lokaal talent.

De organisatie wilde geen uitspraken doen of dj Afrojack net als twee jaar geleden Local Heroes zou aandoen om zijn collega-dj’s een hart onder de riem te steken. Evenmin wordt van tevoren gemeld of Ronnie Flex bij Afro Bros komt kijken, iets wat hij al eens eerder deed.

Volledig scherm
Ali B. is een van de grote namen op het SpijkenisseFestival. © ANP