[FR12]Patrick on Twitter

Groeten uit Pompeii.

Spotten met Barbari en fonteinen

Met een forse knipoog naar de gebeurtenissen in Rome is er op Facebook een evenement aangemaakt voor alle Feyenoordfans die toch naar Napels zijn gekomen: een ‘Tour de Fontein’, morgenmiddag om 3 uur, zo staat er. 'Een grapje natuurlijk,' benadrukt de organisator.

Volledig scherm
De Neptunusfontein in Napels. © Thinkstock

Beelden van de fontein vol met flesjes bier en dronken Feyenoordfans aan de voet van Spaanse Trappen gingen twee jaar geleden heel de wereld over. De ongeregeldheden voor de wedstrijd tegen AS Roma leverden de Feyenoordaanhang de naam ‘Barbari’ - de barabaren - op in de Italiaanse kranten.

Het waren gebeurtenissen die hun schaduw vooruit hebben geworpen naar de Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Nederlandse supporters mogen geen kaarten kopen voor de wedstrijd. Vele besloten toch naar Napels te reizen, omdat hun vlucht en hotel al waren geboekt.

Het zorgt voor meerdere grappen onder de supporters in Italië, waarin fonteinen en Barbari een hoofdrol spelen. ,,Dit was trouwens al voor we hier kwamen’’, schrijft Patrick bij een foto van Pompeï waar vandaag meerdere fans naartoe trokken. Met zijn vrienden maakte Patrick een foto met een Feyenoordvlag bij de resten van de oude Italiaanse stad, die bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius bedolven raakte onder het as.

Tour de fontein - Napels

26 september gaan we gezamenlijk met ze alle een tour door Napels lopen langs alle prachtige fonteinen!

Matthijs on Twitter

Deze tribune blijft gesloten wegens het gooien van stenen naar het veld.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam