De tocht gaat onder meer over de Kop van Zuid.
Volledig scherm
De tocht gaat onder meer over de Kop van Zuid. © Frank de Roo

Stadstours door Rotterdam voor verjaardagscadeau aan arme kinderen

Iedereen kan zaterdag meelopen met vier stadstours door Rotterdam ten behoeve van Stichting Jarige Job, de stichting die zich inzet om kinderen uit de armste gezinnen een fijne verjaardag te bezorgen. Meelopen met een tour is gratis, maar deelnemers kunnen een vrijwillige financiële bijdrage aan de stichting geven.

De tours worden georganiseerd door de Rotterdamse afdeling Junior Chamber International (JCI), een mondiaal netwerk voor jonge ondernemers die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. 

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. De stichting geeft de gezinnen geen geld, maar een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro vol met versieringen, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school.

De vier verschillende routes nemen deelnemers mee naar onder meer kunst in de buitenruimte van de binnenstad, de Kop van Zuid en het gebied rondom het Museumpark.

Om 10.30 uur verzamelen deelnemers zich bij Bar-Restaurant Prachtig aan de Willemskade 77, waar de tours vanaf 11.00 van start gaan. Inschrijven voor een tour kan via de website van JCI Rotterdam. De wandeling door de stad duurt tot ongeveer 13.00 uur. 

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam