Volledig scherm
De schillenboer haalt wekelijks 300 kilo gft-afval op in het Oude Westen. © ANP

Steeds meer gft-afval voor schillenboer in Oude Westen

De Rotterdamse schillenboer zamelt steeds meer groente-, fruit- en tuinafval in bij zijn rondgang in het Oude Westen. Inmiddels klopt de boer met zijn bakfiets aan bij 570 woningen. Dat levert hem wekelijks 300 kilo gft-afval op.

Of de schillenboer binnenkort ook haar intreden doet in andere Rotterdamse wijken, is nog niet bekend. ,,Dat is aan het volgende college'', zegt de woordvoerder van wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte, Leefbaar).

De proef met een schillenboer die met een bakfiets afval ophaalt bij honderden Rotterdamse woningen, ging in september 2016 van start. De vuilnisophaler moest ervoor zorgen dat Rotterdammers zonder tuin hun groente- en fruitafval voortaan scheiden.

De eerste maanden leverden Rotterdammers nog 45 kilo afval per week in. Omdat de gemeente dat tegen vond vallen, werden inwoners opnieuw geïnformeerd over het bestaan van de bijzondere vuilophaler. Dat leverde resultaten op. In februari 2017 was de hoeveelheid afval verdubbeld en de bakfiets van de schillenboer te klein geworden. Hij kreeg toen een groter exemplaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam