Volledig scherm
Hotelkamer van Hotel Bazar in Rotterdam © ANP

Steeds meer hotelovernachtingen in Rotterdam

Het aantal hotelovernachtingen in Rotterdam is in de eerste helft van dit jaar toegenomen. Het aantal gasten dat in de Maasstad een overnachting in een hotel heeft geboekt, is met bijna tien procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Landelijk ligt de stijging rond de negen procent. 

In de eerste helft van 2016 verbleven 806.000 bezoekers in een hotel in Rotterdam. Dit jaar zijn het er 883.000. 

Amsterdam is de koploper met ruim 7,6 miljoen hotelboekingen in het afgelopen halfjaar. Ook in andere steden zoals Utrecht en Den Haag groeit het aantal hotelovernachtingen. 

De groei komt voornamelijk door het toenemende aantal buitenlandse toeristen. Verreweg de grootste groep bestaat uit Duitsers, gevolgd door Britten, Amerikanen en Russen.

De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal overnachtingen van aanbieder Airbnb is niet meegenomen. Uit onderzoek bleek vorig jaar dat de Nederlandse hotelbranche onder druk staat door de groei van het populaire bedrijf. 

 1. Zakenduo maakt lange reis naar Rotterdam voor mondkapjes (maar dat blijkt oplichterij)

  Zakenduo maakt lange reis naar Rotterdam voor mondkapjes (maar dat blijkt oplichte­rij)

  Een Britse en een Chinees-Australische ondernemer zijn voor niets naar Rotterdam afgereisd voor een grote partij mondkapjes. Hun was door een Nederlandse bedrijf verteld dat in de havenstad miljoenen kapjes klaarlagen, maar eenmaal ter plekke stonden ze voor een dichte deur. Ze zeggen ongeveer 1,2 euro te hebben aanbetaald voor de kapjes, waar in Azië momenteel een grote vraag naar is vanwege het coronavirus.
 2. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
  PREMIUM

  Hoe twee doodnorma­le Rotterdam­mers als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

  In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam