Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal ouderen dat zorg nodig heeft stijgt en een tekort aan plekken dreigt. © ANP XTRA

Steeds meer ouderen in de regio hebben zorg nodig, maar er dreigt wel een tekort aan plekken

Kijkend naar de toekomst wacht de verpleeghuizen in de Rotterdamse regio een ‘fikse uitdaging’. Het aantal ouderen dat zorg nodig heeft stijgt en een tekort aan plekken dreigt. De zorgorganisaties zijn in gesprek met het ministerie, de gemeente en het zorgkantoor over wat nodig is.

Een onderzoek om in kaart te brengen hoe de toekomst van de verpleeghuizen in de Rotterdamse regio eruit ziet, is bijna klaar. ,,De vraag naar zorg stijgt en oplossingen zijn noodzakelijk’’, stelt Hendrik Jan van den Berg namens Conforte, de brancheorganisatie van zorgondernemers in de regio Rotterdam.

  1. Jong en verder na overlijden ouder(s)? Deze Rotterdamse schreef er een boek over
    PREMIUM

    Jong en verder na overlijden ouder(s)? Deze Rotterdam­se schreef er een boek over

    Het idee om een boek te schrijven over rouw van jongeren na de dood van een ouder had de Rotterdamse Ameline Ansu (32) al jaren. ,,De kiem is gelegd in de tijd dat in mijn vriendinnengroep drie jaar achter elkaar een moeder overleed, telkens in december. Mijn moeder was de tweede, ik was toen 23.’’ Het plan bleef liggen, tot medio 2018. Toen begon ze te schrijven aan Van harte gecondoleerd, vanaf 3 februari ligt het in de boekwinkel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam