De halsbandparkiet wordt het vaakst gespot.
Volledig scherm
De halsbandparkiet wordt het vaakst gespot. © AD

Steeds vaker melding van gespotte halsbandparkiet

Steeds meer mensen in de regio Rotterdam melden dat ze een exotische vogel of plant hebben gespot. De halsbandparkiet werd veruit het vaakst gezien, blijkt uit de gegevens van Waarneming.nl, een site waarop natuurspotters waarnemingen kunnen melden.

 1. Vlissinger is na zwaar anderhalf jaar weer basketballer: ‘De hele bank sprong op’
  PREMIUM

  Vlissinger is na zwaar anderhalf jaar weer basketbal­ler: ‘De hele bank sprong op’

  Na ruim anderhalf jaar blessureleed maakte Pieter Buijs afgelopen weekend zijn rentree bij Feyenoord Basketball. Tot zijn eigen verrassing kwam de twintigjarige basketballer tegen Den Helder na rust ineens in actie én meteen scoorde het basketbaltalent uit Vlissingen zijn eerste punten. ,,Iedereen juichte en schreeuwde, de hele bank sprong op, natuurlijk is dat een onbeschrijflijk gevoel.’’
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam