Volledig scherm
Stephan van Baarle is de lijsttrekker voor Denk tijdens de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. © Denk

Stephan van Baarle is lijsttrekker Denk in Rotterdam

Denk schuift Stephan van Baarle naar voren als lijsttrekker voor de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe partij in Rotterdam presenteerde zijn voorman vanmiddag op de trappen van het stadhuis. 

Denk levert met Van Baarle veruit de jongste lijsttrekker. De 26-jarige is opgegroeid in Vreewijk, heeft sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en is drie jaar geleden actief geworden voor de partij. Van Baarle – kind van een Nederlandse moeder en Turkse vader – werkt als fractiemedewerker in de Tweede Kamer en stond bij de landelijke verkiezingen een jaar geleden op nummer 5 van de kandidatenlijst. De kersverse lijsttrekker schat met Denk de grootste te kunnen worden in Rotterdam. ,,De stad snakt naar een ander geluid, Rotterdammers zijn het zat tegen elkaar uitgespeeld te worden. Worden we 22 maart wakker met een stad van verdelers en afbrekers of gaan we voor een inclusieve samenleving? Daar gaan deze verkiezingen over,’’ aldus Van Baarle.

Aydin Peksert, het ex-Nida raadslid dat werd geroyeerd omdat hij te veel richting Denk leunde – staat in ieder geval niet in de top 5 van de Denk-lijst voor de Rotterdamse gemeenteraad. Hij heeft wel al een plekje gekregen op de lijst voor de gebiedscommissie Delfshaven. 

Volledig scherm
Denk presenteerde de lijst in Rotterdam. © Camiel Mudde
Volledig scherm
Ook Tunahan Kuzu was erbij. © Camiel Mudde
Volledig scherm
De partij gaat er vanuit groot te worden in de havenstad. © Camiel Mudde

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6394 stemmen