Volledig scherm
PREMIUM
Maher Mansour (rechts) is nu ook aan de slag in Rotterdam. ,,Ik hou van de vrouwen hier.'' © Jan de Groen

Sterrenkapper van Damascus strijkt neer in Rotterdam

Vrouwen uit Damascus of Rotterdam: ze zijn Maher Mansour even lief. Zijn tweede kapsalon is nu open.

Maher Mansour (39) had het dik voor elkaar in Syrië. Zijn naam prijkte op twee flitsende kapsalons in een voorstad van Damascus. Dagelijks gaven hij en zijn twintig personeelsleden vijftig tot honderd klanten een nieuwe look, onder wie filmsterren en bekende zangeressen. Mansours gezicht was te zien op televisie, zijn naam stond in glanzende magazines.

Maar toen begonnen de gevechten, klonken de schoten en vielen de bommen. De sterrenkapper moest vluchten. En wel direct. ,,Mijn salons en personeelsleden, mijn droom: ik raakte álles in één dag kwijt. Dat doet pijn. Maar het allermoeilijkste was het loslaten van de naam die ik in achttien jaar had opgebouwd."

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam