Francois Geurds in zijn FG Foodlabs.
Volledig scherm
Francois Geurds in zijn FG Foodlabs. © Archieffoto ANP

Sterrenkok Francois Geurds stapt in de oliebollen

De Rotterdamse sterrenchef François Geurds stapt in de oliebollen. Smulpapen kunnen op 31 december vanaf 10 uur terecht bij FG Noodle Bar aan de Katshoek voor een culinair verantwoord bolletje.

Quote

De bol onder­scheidt zich van traditione­le bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden

Francois Geurds

,,De bol onderscheidt zich van traditionele bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden. Hij krijgt een hartige bite, maar past toch perfect bij een glas bubbels,'' zegt Geurds.

Hij zegt de kunst van het oliebollen bakken te hebben afgekeken van zijn vader. ,,Op oudejaarsdag dekte hij de hele keuken af met oude kranten en sloeg dan aan het bakken. Heerlijk, zo'n oliebol of appelbeignet, maar na al die jaren is het eens tijd voor een andere variant.''  

Geurds zegt op oudejaarsdag door te gaan tot het beslag op is. ,,En als er dan nog klanten staan, bakken we nog meer.'' De 'sterrenbol' kost 1,35 euro, waarvan 10 cent naar de voedselbank gaat.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam