Steven Berghuis: Ik ga alleen weg bij Feyenoord voor iets mooiers

videoHet was woensdagmiddag een doodgewoon voetbaltoernooitje voor jongeren uit het Oude Noorden in Rotterdam, opgezet door Ismail Celen van welzijnsclub Sol/Dock. Tientallen jongens en een enkel meisje speelden in sporthal Snelleman alsof hun leven ervan hing. 

Zo kon het zomaar gebeuren dat het team van het Schuttersveld met 4-0 won van Real Madrid of dat FC Tagine tegen Rotterdam gelijkspeelde. Het werd ineens muisstil toen Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis en ploeggenoot Tyrell Malacia de hal in kwamen. Een balletje meetrappen zat er voor de profs niet in, zondag wacht immers de competitiekraker in Eindhoven tegen PSV. 

Het duo kreeg in de zaal wel een serie vragen op zich afgevuurd van de jongeren uit Noord. Waar de toekomst van Berghuis ligt bijvoorbeeld. ,,Ik ben 28 jaar, zou best nog wel eens naar het buitenland willen. Maar ik ga alleen weg voor iets mooiers en Feyenoord is ook mooi hoor, ik ben nu blij hier’’, antwoordde hij. Tyrell Malacia, die nog tot 2023 vastligt in de Kuip, droomt wel eens van de Engelse Premier League, bekende hij. 

Quote

Ik ga alleen weg voor iets mooiers en Feyenoord is ook mooi hoor, ik ben nu blij hier

Een van de jongens durfde de twee om een Feyenoord-shirt te vragen. Daar bleek Berghuis ineens een strenge vader. ,,Kinderen die vragen, worden overgeslagen.’’ Na de reeks vragen volgde een uitvoerige foto- en handtekeningensessie. Het toernooitje in de zaal was toen allang hervat. 

Feyenoord-topscorer Steven Berghuis (2e van rechts) met ploeggenoot Tyrell Malacia in sporthal Snelleman, waar de jeugd van Noord met hen op de foto kon.
Volledig scherm
Feyenoord-topscorer Steven Berghuis (2e van rechts) met ploeggenoot Tyrell Malacia in sporthal Snelleman, waar de jeugd van Noord met hen op de foto kon. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam