Volledig scherm
Joost Eerdmans legt op 19 februari dit jaar bloemen bij het beeld van Pim Fortuyn, hij zou die dat 70 zijn geworden. Op 6 mei wordt hier de moord op de politicus herdacht. © Jan de Groen

Stichting Beeld van Pim zoekt sponsors voor herdenking Fortuyn

De stichting Beeld van Pim Fortuyn zoekt sponsors voor de komende herdenking van de moord op de politicus op 6 mei.  

,,Ieder jaar organiseren wij de herdenkingstocht voor Pim Fortuyn naar onder meer het Mediapark en Driehuis en betalen dat uit eigen zak. Het is voor het eerst dat we de publiciteit opzoeken om wat kosten te kunnen dekken", vertelt Jennifer Vetter van de stichting. 

,,Het geld willen we gebruiken voor de busrit vanaf Pims huis in Rotterdam naar Driehuis en het Mediapark en terug. Daarna wordt zoals elk jaar stil gestaan bij het beeld van Pim. Hoe die herdenking er precies uit gaat zien weten we nog niet helemaal zeker. We hebben wat sprekers in gedachte, maar die moeten nog worden bevestigd. Zodra dat bekend is, publiceren we dat op www.stichtingbeeldvanpim.nl. Daar komt ook meer informatie voor mensen die wat willen doneren."

Overigens is het niet zo dat de stichting in het verleden nooit wat giften hebben gekregen benadrukt Vetter. ,,Sporadisch hebben we wel wat ondersteunende bedragen gehad, maar grotendeels doen we het allemaal zelf. Een bijdrage is bij ons erg welkom."

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam