Volledig scherm
© Politie Haringvliet

Stier Hercules moet verhuizen na nieuwe ontsnapping

Voor de tweede maal in korte tijd is stier Hercules ontsnapt uit het Geuzenbos, een natuurgebied bij de Rotterdamse haven. Hij liep vanmorgen op de A15, die korte tijd was afgesloten.

De politie probeerde het dier van de snelweg te bewegen, totdat de forse stier plotseling in de richting van het Geuzenbos liep. Volgens agenten op de Facebook-pagina van het politieteam Haringvliet leverde dit ‘wat spannende momenten op voor het wachtende verkeer’. Uiteindelijk kreeg de politie hem ook weer, via een snel opengeknipt hek, het Geuzenbos in.

Onduidelijk is hoe Hercules is ontsnapt, want nergens was prikkeldraad verdwenen en ook het hek is nog intact. De stier wordt vanwege z'n ontsnappingsgevaar door de beheerder van het Geuzenbos overgeplaatst worden naar een ander gebied, melden de agenten. Het Geuzenbos wordt beheerd door het Havenbedrijf Rotterdam.

Oerrund

Hercules is een tauros en lijkt op een oerrund. De taurossen in het Geuzenbos maken deel uit van een Europees fokprogramma om het uitgestorven rund weer tot leven te brengen. De Stichting Taurus werkt sinds 2008 aan het terugfokken van oerrunderen.

In het Geuzenbos, tussen het Oostvoornse Meer en het Brielse Meer, gelden de runderen als de ‘natuurlijke beheerders’. De 1,80 meter hoge dieren hebben niet de naam gevaarlijk te zijn, maar bezoekers van het natuurgebied wordt geadviseerd minimaal 25 meter afstand te houden.

Twee weken geleden was de stier ook al losgebroken. Op maandag 30 juli liep het dier 's ochtends op de N218.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
10054 stemmen