Volledig scherm
Vorig jaar ontstond al commotie over nog te bouwen 'Polenunits' aan de Zuidbuurtseweg. © gemeente Vlaardingen

'Stop met bouwen Polenunits'

ONS.Vlaardingen en VV2000/Leefbaar Vlaardingen trekken aan de bel over de opvang van arbeidsmigranten in de gemeente. Zij vinden dat Vlaardingen veel te veel Oost-Europese arbeiders te verstouwen krijgt en pleiten voor een stop.

De partijen zijn geprikkeld door het voornemen van woningcorporatie Waterweg Wonen om een deel van het complex De Elementen aan de Nijverheidsstraat te verkopen aan Homeflex, een bedrijf dat zich bezighoudt met het huisvesten van arbeidsmigranten.

De verdiepingen die Homeflex van de corporatie over wil nemen, staan nu leeg. Het plan is om de ruimte geschikt te maken voor de huisvesting van 63 arbeidsmigranten. Omwonenden zijn gisteravond bijgepraat.

Woonoverlast

Quote

Velen zorgen voor woonover­last

ONS.Vlaardingen

Volgens ONS.Vlaardingen hebben de Vlaardingers enkel last van de arbeidsmigranten. ,,Ze nemen hun verdiende geld grotendeels mee naar het thuisland en velen zorgen voor woonoverlast. Het zeer grote aantal 'MOE-landers' is slecht voor de sociale cohesie in de stad."

Vorig jaar ontstond al commotie over nog te bouwen 'Polenunits' aan de Zuidbuurtseweg. Enkele Vlaardingers togen toen met spandoeken naar het gemeentehuis.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam