Volledig scherm
De politie heeft ook nog een bijvangst gedaan tijdens de controle gisteravond: 1400 euro aan openstaande boetes. © Media TV

Straalbezopen automobilist (22) probeert aan politie te ontkomen

Een stomdronken automobilist (22) heeft gisteravond aan de Hoofdweg in Rotterdam-Prins Alexander tevergeefs geprobeerd een verkeerscontrole te ontwijken. De blaasproef wees uit dat de beginnende bestuurder ruim acht keer meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid drank op had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en wordt binnenkort voor de rechtbank verwacht.

Helaas, zo zegt de politie, was de man niet de enige die tegen de lamp liep bij de controle. In totaal werden 13 bestuurders betrapt op dronken rijden. Bovendien werd nog een 29-jarige bestuurder aangehouden omdat hij onder invloed van cocaïne achter stuur zat. Na fouillering vond de politie bij de man ook nog verscheidene zogeheten ‘ponypacks’ - pakketjes met een kleine hoeveelheden drugs. 

Hoeveel drugs de man in zijn bloed had, is onbekend. Hij weigerde mee te werken aan een bloedtest. ,,Door de weigering is de kans groot dat aan hem een hoge straf zal worden opgelegd,’’ aldus de politie. De politie heeft ook nog een bijvangst gedaan: 1400 euro aan openstaande boetes. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam