Volledig scherm
Een fraaie dag op strand Nesselande aan de Zevenhuizerplas eindigde vanavond grimmig. © Milan Rinck

Stranddag Nesselande eindigt met ‘plunderingen’, een schoongeveegd plein en afgesloten terras

Een fraaie stranddag aan de Zevenhuizerplas in de Rotterdamse wijk Nesselande heeft vanavond een grimmig einde gekregen. Volgens ooggetuigen schoolden enkele honderden jongeren begin van de avond samen op het plein. Supermarkt Jumbo zou daarbij zijn geplunderd. Restaurant Lookies besloot uit voorzorg het terras te sluiten. Een politiemacht veegde uiteindelijk het plein schoon. 

Volgens restauranteigenaar Jan van Look van Lookies groeide de groep hangjeugd op de boulevard in snel tempo. ,,Veertig werden er zestig, toen tachtig en uiteindelijk tweehonderd jongeren’’, zegt hij. ,,Ze kregen woorden met agenten en toonden geen respect. De politie heeft heel goed werk geleverd door het plein schoon te vegen. Helaas is de Jumbo geplunderd.’’

Ook Van Look trof maatregelen vanwege de grimmige sfeer op het plein. ,,Mensen op het plein vluchtten en mijn gasten durfden na het afrekenen niet meer van het terras af. Ze waren bang om het plein op te gaan’’, zegt hij. ,,Ik heb, ook om te voorkomen dat mensen massaal mijn restaurant binnen zouden vluchten, de terrashekken dichtgegooid. Dat heb ik ooit één keer eerder gedaan. De hangjeugd heeft een verder fantastische dag verziekt.’’

Volgens hem zijn niet de jongeren uit Nesselande schuldig. ,,Het waren allemaal jongeren van buiten de wijk’’, aldus Van Look. ,,Ik hoop dat ze bij de gemeente wakker zijn geschut. Dit is zo zonde.’’ Ook veel bewoners van de wijk doen op sociale media hun beklag over misdragende bezoekers van buitenaf.

De politie meldt dat er twee aanhoudingen zijn verricht wegens poging tot diefstal. Leefbaar Rotterdam heeft voor donderdag een spoeddebat in de Rotterdamse gemeenteraad aangevraagd.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8998 stemmen