Monumentaal pand Dubbelde Palmboom in historisch Delfshaven
Volledig scherm
Monumentaal pand Dubbelde Palmboom in historisch Delfshaven © Hans Grootenhuijs

Street-art museum failliet verklaard nog voor de deuren zijn geopend: initiatiefnemers strijdbaar

Nog voordat de deuren zijn geopend is het street-art museum in rijksmonument Dubbelde Palmboom failliet verklaard. De initiatiefnemers gaan in verzet.

 1. Hoop gloort voor pand Dubbelde Palmboom

  Hoop gloort voor pand Dubbelde Palmboom

  Een zevende winter zonder verwarming voor het monumentale pand de Dubbelde Palmboom, nee, dat wil niemand, beaamde wethouder Bas Kurvers vandaag in de commissievergadering Fysiek. Dus gaan de gemeente en Stadsherstel toch nog een keer om tafel om te praten over de prijs van het oude graanpakhuis uit 1825, dat al aardig in verval begint te raken. De twee partijen zijn al sinds 2016 aan het steggelen over de koop van het riante pand, dat leeg staat nadat het museum in 2012 de deuren sloot.
 2. Meerdere kruispunten geblokkeerd tijdens reeks milieuacties in regio Rotterdam, 13 aanhoudingen
  update/met video

  Meerdere kruispun­ten geblok­keerd tijdens reeks milieuac­ties in regio Rotterdam, 13 aanhoudin­gen

  Extinction Rebellion heeft vandaag op verschillende plekken in de Rotterdamse regio actie gevoerd. De milieuactivisten hadden het gemunt op olieraffinaderijen in de haven en het Papendrechtse baggerbedrijf Boskalis. In het centrum van Rotterdam blokkeerden zij meerdere kruispunten. De reeks blokkades begon vanmorgen vroeg bij de BP-raffinaderij in de Europoort. Bij de Regentessebrug zijn inmiddels dertien demonstranten aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam