Volledig scherm
Het bewuste kunstwerk van Banksy. © www.voordekunst.nl

Streetartgroep wil werk Banksy naar Rotterdam halen

Rewriters 010 wil een beroemd werk van de Britse straatartiest Banksy naar Rotterdam halen voor een tentoonstelling. Daarom is de organisatie een crowdfundactie begonnen.

Het kunstwerk, 'Haight Street Rat', moet het middelpunt worden van een tentoonstelling over Street Art. Dit werk van Banksy is omstreden: Brian Greif, een liefhebber heeft de schildering van de beroemde rat laten uitzagen uit de gevel van een hotel in San Francisco, omdat hij bang was dat de gemeente het zou overschilderen. Greif wilde het werk aan een museum schenken. 

Grof geld
Dat lukt niet, omdat het museum een echtheidscertificaat van de kunstenaar verlangde. Banksy weigerde die op zijn beurt te geven, om te voorkomen dat veel meer mensen zijn werk van straat zouden gaan halen om er grof geld aan te verdienen. Over de kwestie is onlangs een film gemaakt: 'Saving Banksy'.

Het is de bedoeling dat de Haight Street Rat in Rotterdam te zien is samen met werk van andere Street Artists. Wie doneert, kan een shirt krijgen, een workshop, een street art-tour of zijn of haar naam vereeuwigd zien door een kunstenaar. Er is 5500 euro nodig om het werk naar Rotterdam te krijgen. De expositie in Rotterdam wordt gratis toegankelijk.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (40%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (21%)
5869 stemmen