Volledig scherm
Erasmus MC. © ANP

Stroomstoring Erasmus MC opgelost, patiënten kunnen weer douchen

De stroomstoring in het Erasmus MC in Rotterdam is opgelost. Alle patiënten hebben sinds woensdagochtend weer warm water.

De stoominstallatie is weer in bedrijf waardoor ook de centrale sterilisatie-afdeling operationeel is. Verder is het operatieprogramma opgestart en het gebouw Psychiatrie is weer in gebruik, patiënten komen vandaag terug. De patiëntenzorg, waaronder ifv-behandelingen, gaat vandaag door en wordt verplaatst naar alternatieve locaties in de nieuwbouw.

Het Erasmus MC moest dinsdag honderden afspraken met patiënten verplaatsen. Door een stroomstoring was een van de gebouwen van het Rotterdamse ziekenhuis buiten bedrijf. Dinsdag zag het er nog naar uit dat patiënten de rest van de week niet warm zouden kunnen douchen als gevolg van de stroomstoring. Daardoor moest een stoominstallatie worden uitgeschakeld. 

Het crisisteam van het ziekenhuis kwam gisterochtend al om 05.00 uur bijeen, nadat de 24-uursdienst ontdekte dat er wat mis was. Als gevolg van een gesprongen waterleiding in een oud gedeelte van het Erasmus MC was de stoominstallatie uitgevallen, waarmee onder meer operatiegereedschap wordt schoongemaakt. Ook bleek de stroom te zijn uitgevallen in gebouw Ba. Daar zijn nog altijd de poliklinieken gynaecologie/verloskunde, urologie en het vruchtbaarheidscentrum gevestigd. Deze afdelingen zijn nog niet verhuisd naar de nieuwbouw.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam