Volledig scherm
De club zet zich in voor verschillende maatschappelijke projecten. Foto ter illustratie. © ANP

Studenten Erasmus Universiteit storten zich op Feyenoord

Studenten van de Erasmus Universiteit gaan wetenschappelijk onderzoek doen naar het effect van Feyenoord op de samenleving. 

De komende vier jaar nemen twintig studenten de maatschappelijke projecten van Feyenoord, bijvoorbeeld voor schoolkinderen en werklozen, onder de loep. Door de impact van die projecten meetbaar te maken, kan de club deze sociale activiteiten verbeteren.

Feyenoord doet van alles. De club houdt wijktrainingen voor basisschoolleerlingen, er is een straatcompetitie voor kinderen in Charlois, Feijenoord en Ridderkerk en jongeren worden, samen met het UWV, geholpen bij het vinden van een baan. Er is een vriendschapsband met het Sophia Kinderziekenhuis en samen met de Hartstichting worden mensen aangespoord om een reanimatiecursus te volgen.

Welke impact deze projecten hebben, wordt dus onderzocht. Per academisch jaar doen vijf masterstudenten een onderzoeksstage, gevolgd door een afsluitende scriptie bij Feyenoord. Feyenoord en de Erasmus Universiteit ondertekenden vanmiddag in de Kuip een samenwerkingsovereenkomst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten pedagogie, psychologie, bestuurskunde en communicatiewetenschappen.

,,We weten dat Feyenoord een enorm bereik heeft in de Rotterdamse samenleving", zegt algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord. ,,Dankzij deze mooie samenwerking met de Erasmus Universiteit kunnen we dit bereik concretiseren. Dat is heel waardevol voor de club. We krijgen antwoord op vragen als wat gaat er goed en wat gaat er slecht? We kijken vol verwachting uit naar de eerste onderzoeksresultaten."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam