Volledig scherm
15 procent van de studenten van de Hogeschool Rotterdam lijdt onder verslaving van een naaste. © Shutterstock

Studenten Hogeschool Rotterdam lijden ernstig onder verslaving van naaste

Van de studenten van de Hogeschool Rotterdam heeft 15 procent te maken met iemand met een drugs-, alcohol-, of medicijnverslaving in hun directe omgeving. Dat leidt vaker tot studievertraging, roken en het gebruik van stimulerende middelen. Ook heeft het een grote invloed op de psychische gezondheid.

Dat blijkt uit onderzoek van Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, dat werd gepubliceerd in Profielen Magazine. In totaal vulden 5662 studenten de vragenlijst in, van wie 881 aangaven iemand in de directe omgeving te hebben met een verslaving. Een derde van deze studenten heeft een slechtere psychische gezondheid, dan studenten die geen verslaafde in de naaste omgeving hebben. Daarnaast gebruiken studenten vaker stimulerende medicatie en roken ze vaker. 

Het Kenniscentrum Zorginnovatie gaat vervolgonderzoek doen naar het effect dat een naaste met een verslaving op mensen heeft. 

Eerder deze maand kwamen er onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat een groot deel van de studenten van de Hogeschool Rotterdam een probleemdrinker is. 

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam