Beeld uit het 'Play Attention'
Volledig scherm
Beeld uit het 'Play Attention' © Play Attention

Studenten maken filmpje tegen gebruik mobieltje op de fiets

VideoTom Sibma en Carlijn Bijlsma, studenten advertising aan de Willem de Kooning Academie hebben een filmpje gemaakt om fietsers te wijzen op het gevaar van het gebruik van mobieltjes in het verkeer. 

 1. ‘Als ouder moet je het recht hebben om hulp te vragen voor je kind’
  Lezersbrieven

  ‘Als ouder moet je het recht hebben om hulp te vragen voor je kind’

  Het artikel over Michel en Suzan die met lede ogen aanzien hoe hun dochter afglijdt, heeft zo goed verwoord wat mij ook al heel lang dwars zit. Je bent niet volwassen op je achttiende en je kan niet verantwoordelijk zijn voor alles op je 21ste. Je hebt daar hulp bij nodig. Het liefst van je ouders en als dat niet lukt van een buitenstaander die de weg weet. Zeker in de huidige tijd waar er zoveel prikkels zijn.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam